Cum îl îmbrăcăm pe bebe în prima lună de viață
Cum îl îmbrăcăm pe bebe în prima lună de viață
Orice început este dificil, iar începutul vieții de părinte nu face excepție. Prima lună alături de bebe este frumoasă dar și plină de provocări.
Multe întrebări își vor face apariția în mintea proaspeților părinți, iar una dintre ele este aceasta: cum îl îmbrăcăm pe bebe în prima lună de viață ? Înainte de a răspunde la această întrebare, vom trece în revistă câteva repere importante:
- toate hainele care intră în contact cu pielea bebelușului trebuie spălate și călcate, pentru a elimina posibilele bacterii
- noul născut nu trebuie infofolit; îmbrăcatul cu haine mult prea groase nu are niciun beneficiu pentru el
- alege haine comode și ușor de îmbrăcat, de preferat cu capse
- evită hainele din materiale dure sau materiale sintetice; cele mai potrivite sunt cele din bumbac organic sau bumbac 100%
- hainele pentru bebe nu ar trebui să aibă cusături sau imprimeuri rigide, care pot irita pielea
Cele mai potrivite haine pentru bebe băiat
Cea mai importantă piesă din garderoba unui bebeluș este body-ul. Acesta este extrem de util datorită faptului că se prinde cu capse între piciorușe, astfel încât atunci când se impune schimbarea scutecului, este suficient să se desfacă acele capse, iar scutecul se va schimba ușor. De asemenea, spre deosebire de o bluză sau un tricou, un body asigură protecție împotriva frigului pentru zona spatelui și a burții; fiind prins cu capse între picioare, nu are cum să se ridice atunci când bebe este luat în brațe.
Există într-o mare varietate de modele, cu manecă lungă sau scurtă, cu diverse impremeuri simpatice, din materiale mai groase ori mai subțiri.
O altă piesă de rezistență din garderoba unui bebe băiat sunt pantalonii. Pentru prima lună de viață, cele mai potrvite modele sunt cele cu tălpi și cele cu manșete, care împiedică ridicarea patalonilor. La fel de utile pot fi și salopetele care se prind cu năsturei sau capse pe umeri. Unele modele de salopete au capse și între piciorușe, pentru a ușura procesul de schimbare a scutecului prin faptul că permit accesul mai ușor la acesta.
Jachetele, puloverele și costumașele sunt și ele foarte utile, mai ales dacă piesa din partea de sus este cu fermoar, capse ori nasturi. O astfel de bluză cu nasturi te ajută să eviți schimbarea bebelușului, dacă spre exemplu a fost îmbrăcat prea gros, dar totuși a adormit. Având o jachetă sau un pulover cu capse, este suficient să fie desfăcute capsele, sau dacă e cazul, cu puțină dexteritate, puloverul poate fi scos fără a trezi bebelușul.
Ultimele, dar nu cele din urmă piese necesare pentru bebe băiat sunt căciulițele și bavetele.
Căciulițele tip fes, din bumbac 100%, sunt foarte utile atunci când bebe iese la plimbare.
Iar dacă te intrebi care este utilitatea unei bavete pentru un bebeluș care încă nu mănâncă nimic în afară de lapte, află că mulți nou născuți au tendința de a regurgita după masă și pot murdări body-ul. În acest caz, desigur, poate fi schimbat, dar schimbatul body-ului presupune manevrarea și mișcarea bebelușului, lucru care îi poate agrava tendința de a regurgita. O bavetă moale și comodă te poate ajuta să eviți o astfel de situație. În plus, este mai ușor de spălat și se usucă mai repede decât un body.
Ca o scurtă recapitulare, la categoria haine bebe baiat recomandăm: body, pantaloni, jachetele, pulovere, costumașe.
Cele mai potrivite haine pentru bebe fată
Și pentru fetițe, body-ul este cea mai importantă piesă, datorită sistemului cu capse între piciorușe, care este foarte util atunci când trebuie schimbat scutecul.
Și fetițele pot fi îmbrăcate în pantaloni, dar la fel de potrivite pentru prima lună de viață a unui bebe fată sunt rochițele. Acestea sunt comode, practice și ușor de îmbrăcat, mai ales dacă au capse în zona umerilor sau la spate.
Dacă discutăm despre rochițe, trebuie să amintim și despre dresuri.
Pentru a fi cât mai comode, dresurile pentru nou născuți ar trebui să fie din material perforat, de preferat bumbac 100%.
Alte tipuri de haine pentru bebe fată, care se vor dovedi extrem de utile sunt puloverele, costumașele, căciulițele și bavetele.
Cât de gros îl îmbrăcăm pe bebe în prima lună de viață
Am vorbit despre haine bebe și care sunt cele mai bune alegeri, însă atunci când vine vorba despre îmbrăcăminte, este foarte important și cât de gros îmbrăcăm bebelușul. Regula straturilor spune că nou născut ar trebui să aibă maxim un strat de haine în plus față de câte au părinții.
Spre exemplu, dacă părinții sunt în tricou, cel mic ar trebui să aibă o bluză cu mânecă lungă sau un body cu mânecă scurtă și un pulover subțire pe deasupra.
Este indicat să ai un termometru de cameră, pentru a monitoriza eficient temperatura din încăpere. Dacă temperatura este între 23 și 26 de grade Celsius, bebelușul ar trebui îmbrăcat într-un body, iar în unele cazuri, învelit cu o pătură subțire.
Între 18 și 22 de grade, este indicat ca bebelușul să fie îmbrăcat în pantaloni lungi și body cu mânecă lungă sau dres și rochiță cu mânecă lungă, în cazul fetelor.
La temperaturi de sub 18 grade, este nevoie de mai multă atenție în alegerea hainelor. Pentru acest caz este recomandat să aibă și o jachetă sau un pulover peste body și pantaloni cu tălpi sau pantaloni cu manșete și o pereche de șosete.
De unde cumpăram haine pentru bebe
Cumpăratul de haine pentru bebe este un prilej de bucurie. Iar dacă părinții sunt atenți la aceste câteva aspecte importante, bebelușul se va simți confortabil în noile hăinuțe.
Bebeboutique.ro este un magazin online dedicat bebelușilor, creat din dorința de a aduce hăinuțe și accesorii confortabile, finuțe, din materiale naturale.
Primele luni cu bebe sunt magice, dar și copleșitoare în același timp. De aceea, ai nevoie de un magazin online de încredere, unde să găsești haine potrivite și confortabile, din materiale de calitate. Bebeboutique.ro are misiunea de a deveni acel magazin online de care ai nevoie. Hăinuțele noastre sunt realizate în colecții capsulă, astfel încât să poți să le asortezi ușor între ele.
Bebeboutique este aici pentru fiecare nou născut, bebeluș sau copil mic!