Sfaturi pentru o vacanță reușită cu bebe la munte – bebeboutique.ro

Sfaturi pentru o vacanță reușită cu bebe la munte

Sfaturi pentru o vacanță reușită cu bebe la munte

Prima vacanță împreună cu bebelușul este prilej de bucurie dar și de stres, pentru că apar tot felul de întrebări: Ce pun în bagaj? Ce las acasă? De câte haine va avea nevoie? Ce alte accesorii sunt necesare?

Înainte de a plănui vacanța ar trebui să știți că în prima lună de viață a lui bebe se recomandă să evitați deplasările, mai ales cele pe distanțe lungi. Prima lună este pentru acomodare, iar aceasta se face mai bine în sânul familiei, acasă.

De asemenea, este bine să vă uitați pe prognoza meteo, pentru a putea alege cea mai bună perioada în care să mergeți cu bebe la munte. Alegeți o perioada în care nu este foarte frig, nu plouă și nu este vânt foarte puternic.

Sunt multe aspecte de luat în considerare, însă cu calm și cu ajutorul sfaturilor pe care vi le vom oferi, suntem siguri că totul va fi bine.

 

Cu bebe la munte: ce hăinuțe punem în bagaj

Hainele de vară pentru bebeluși nu ar trebui să lipsească din bagaj, dar cum vremea poate fi schimbătoare, sunt necesare și hăinuțe mai groase. Practic, este bine să fiți pregătiți pentru orice situație.

Iată cum arată lista cu haine pentru bebe:

Pentru a calcula de câte body-uri avem nevoie, putem aduna numărul de zile pe care le vom petrece în vacanță cu doi. Astfel, dacă vom sta cinci zile la munte, șapte body-uri cu mânecă lungă și șapte cu mânecă scurtă ar trebui să fie suficient.

Bebe are nevoie și de pantaloni de grosimi diferite, de cel puțin o salopetă flaușata sau din bumbac, de câteva pulovere, neapărat mai multe perechi de șosete sau dresuri cu tălpi și un costumaș ori o rochiță.

Căciulița de vară este și ea necesară, pentru că inclusiv în lunile iunie, iulie sau august la munte poate fi răcoare, iar bebe este puțin mai sensibil decât noi, adulții.

Dacă nu vrei ca bebelușul să stea direct pe cearceaful de la hotel sau de la pensiune, un scutec din bumbac sau din muselină este foarte util, la fel și o păturică.

Un lucru este însă cert: atunci când plecăm cu bebe în vacanță la munte, este mai bine să ne întoarcem cu unele haine care nu au fost purtate sau de care nu am avut nevoie, decât să fie necesare unele articole și să nu le avem la noi.

 

Cu bebe la munte: ce mai luăm  cu noi

Am stabilit de ce hăinuțe avem nevoie, acum să vedem ce alte lucruri ne vor fi utile și ar trebui să le luăm cu noi când plecăm în vacanță cu bebe la munte:

  • scaunul auto
  • căruciorul sau sistemul de purtare
  • produse de igienă: scutece, șervețele umede, săpunul pentru bebe, crema pentru iritații, uleiul pentru corp, trusa cu medicamente
  • spray antiinsecte
  • cremă de protecție solară
  • mâncare adecvată în funcție de vârstă (formulă și biberoane, borcănele cu mâncare, cereale, biscuiți, fructe etc.), cateva jucarii potrivite pentru varsta lui

 

În cazul în care vă deplasați cu mașina, scaunul auto este singurul mod în care bebelușul poate călători în siguranță. Acesta ar trebui să fie adaptat vârstei, să fie bine securizat și cel mai simplu este să îl țineți mereu în mașină, gata să fie folosit oricând.

Dacă va gândiți că veți face plimbări lungi împreună cu bebe la munte, trebuie să luați în considerare adăugarea în bagaje a căruciorului sau a unui sistem de purtare, astfel încât plimbările să fie plăcute și pentru voi, părinții.

Pentru a calcula de câte scutece de unică folosință aveți nevoie, puteți face o medie a scutecelor utilizate într-o zi și să înmulțiți cu numărul de zile. Spre exemplu, dacă de regulă bebe are nevoie de trei scutece pe zi iar în vacanță veți sta cinci zile, un total de 15 scutece plus încă trei sau patru de rezervă ar fi de ajuns. Este ok și varianta în care luați mai puține și apoi mai cumpărați de la un supermarket din stațiunea în care vă veți petrece vacanța, dar mulți părinți vor să ia totul de acasă, pentru a nu sta cu grijă în vacanță.

Dacă stați mai multe zile, cu siguranță va trebui să îi faceți baie lui bebe, deci săpunul special pentru el și uleiul pentru corp nu ar trebui să lipsească din bagaje. Ar mai trebui să luați și  o mica trusă cu medicamente, împreună cu o crema pentru iritații provocate de scutec, este bine să le aveți la îndemână, să fiți pregătiți pentru orice situație.

Crema pentru protecție solară este indicată bebelușilor mai mari de șase luni și ar trebui folosită oriunde va aflați, dacă razele soarelui sunt puternice.

Bineînțeles, să nu uităm de mâncarea pentru bebe, adecvată pentru vârsta pe care o are.

 

Cu bebe la munte: ce ar trebui să știi

Toți ne dorim vacanța ideală și sperăm ca bebe să fie cuminte, dar adevărul este că drumul lung cu mașina, peisajul diferit, chiar și aerul de munte îl pot agita pe cel mic. Ne putem aștepta inclusiv la episoade scurte de diaree sau la perturbarea programului de somn, însă treptat lucrurile ar trebui să revină la normal.

Lăsăți-i timp să se adapteze acestei noi situații, încercați pe cât posibil să respectați rutina de acasă și să nu vă stresați din cauză că bebelușul este mai agitat decât de obicei.

Păstrarea rutinei de masă și somn, cântecul de leagăn preferat sau păturica lui de acasă l-ar putea ajuta să se adapteze mai repede la schimbarea pe care o presupune vacanța la munte.

Totuși, dacă starea lui de agitație se prelungește, dacă are și alte simptome sau pur și simplu crezi că ceva este în neregulă, o vizită la medic ar putea fi utilă.

În cazul în care vreți să faceți trasee pe munte, luați în considerare faptul că vremea poate fi foarte schimbătoare, deci ar trebui să aveți hăinuțe de toate felurile. Alegeți un traseu simplu, nu foarte lung și optați pentru sistemul de purtare, deoarece căruciorul nu este indicat pe teren accidentat.

Asigurați-vă că ați pus în rucsac și mâncare, apă, o jucărie, spray antiinsecte și câteva produse pentru igienă. Pregătiți-va pentru vreme mai rece și nu uitați căciulița pentru cel mic, deoarece pe munte este cu cel puțin câteva grade mai răcoare decât la poale.

Un alt sfat, valabil și când mergeți doar voi pe munte, fără bebe – este să nu vă abateți de la potecă și să calculati foarte bine timpul, astfel încât să nu va prindă noaptea pe drum.

 

O vacanță reușită cu bebe la munte

Unii părinți preferă să îl lase pe bebe câteva zile la bunica și să meargă doar ei într-o minivacanța la munte sau la mare. Nu este nimic greșit nici în această abordare, dar dacă totuși va doriți să mergeți cu bebe la munte, sfaturile noastre o să vă fie de folos.

Pe măsură ce adăugați un obiect în bagaj, tăiați-l de pe listă. Apoi faceți o verificare suplimentară pentru a va asigura va ați luat tot ce este necesar și gata! Sunteți pregătiți să mergeți în prima vacanță la munte, împreună cu cel mic.

Vacanță plăcută!

 

 

Comandă telefonic